Rólunk

Apró értékek tárháza

Vidor Péter évtizedes múltra visszatekintő vállalkozása a Régiposta utcai Gombudvar.

Vidor úr a szüleitől leste el és fejlesztette tökélyre a gombkészítés mesterségét: kisfiúként gombfoci csapatokat készített barátainak, később már maga is besegített kisiparos felmenőinek. Abban az időben még fából készültek a gombok, valamelyik családtagnak vidékre kellett utazni, hogy a parasztudvarokban rátaláljon a tökéletes faanyagra.

Vidor úr lépést tart a modern technikával, a gomb és ruhakellék gyártásban ma már műanyaggal dolgozik, a formát, a méretet és a színeket azonban ő találja ki.

bg-lime-rickey-buttonsA hangulatos kis bolt szelíden bújik meg a Régiposta utca egyik patinás udvarába. Az apró üzlethelyiségben katonás rend és segítőkész, kedves kiszolgálás fogad. Több millió gomb lapul meg a csinos kis dobozokban az egészen kicsiktől a nagy, dekoratív darabokig, ám a tulajdonos a gyerekekre is gondolt: számukra, színes, szerethető kis figurákat gombosított.

„Gombot tudni kell eladni! – vallja meggyőződéssel Vidor Péter, amikor arról faggatom, kik térnek be hozzá vásárolni. – Olyan kreatív emberek térnek be hozzánk, akiknek a fantáziáját megragadják ezek az apró ruhakellékek.”

Övcsatok, bizsuk, színes zsinórok és szalagok töltik meg a békebeli hangulatot árasztó üzlet üvegtárlóit – és persze megszámlálhatatlan mennyiségű gomb.

Ez a magyar gombbirodalom.

Mire jó (még) a gomb?

A gombot nem csupán ruhára lehet felvarrni: kreatív tervek megvalósításához, kivitelezéséhez is elengedhetetlen kellék, de díszíthetünk vele lakástextilt, párnahuzatot, cipőt és ruhát is. Ékszereket, gyűrűket, nyakláncokat szintén készíthetünk gombból (utóbbi egy-két kombinációban sokkal jobban mutat, mint a gyöngy), ugyanakkor feldobhatunk vele csomagolást és dobozt is. De a „klasszikus” gombfoci meccsekről se feledkezzünk meg: a Gombudvarban talán mi választjuk ki a sportág Lionel Messijét

Ruhához a gombot, avagy praktikus tanácsok a vásárláshoz

  • Mindig vigyük magunkkal a kiszemelt ruhát, arra próbáljuk fel a gombokat!
  • Soha ne vásároljunk látatlanban!
  • Figyeljünk a gombok színére, formájára és méretére, hogy a ruha és a kiegészítők teljes harmóniát sugározzanak!

Istar Collection

A Gombudvarban gyűrűkből, nyakláncokból és övcsatokból is válogathatunk: az Istar Collection Vidor Péter saját tervezésű és kivitelezésű terméke. LILAAz igényes, csavart bizsu bármilyen öltözéket egyedivé tesz, míg a piros, fehér, zöld színű gomb a március 15-i viselethez passzol a leginkább.

Gombudvar

Cím: 1052 Budapest, Régiposta utca 7–9.

Telefon: +36 1 318 3326 vagy +36 70 342 1794

Web: www.gombudvar.hu